Бургазлийката е в болница без опасност за живота
Бургазлийката е в болница без опасност за живота

Служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Пето Районно управление – Бургас са установени извършителите на взломната кражба на сумата от 1 500 лв., златен мъжки пръстен, боен пистолет марка заедно с пълнител и 18 бойни патрона за него, както и връзка секретни ключове,

собственост на 57-годишен бургазлия, осъществена на 03.09. за времето от 10.30 ч. до 12.30 ч. от дома му, на ул. „Перущица“. Обирът е станал чрез взломяване на входната врата и на неподвижна метална каса в жилището.

Това са трима македонски граждани / на 33 и 35 години/, които са задържани във Варна. Същите се придвижвали с лек автомобил „Ауди А 3“, с македонска регистрация.

Извършени са множество действия по разследването, сред които : оглед, разпити на свидетели, претърсване и изземване и др. В автомобила на македонците са намерени и иззети откраднатия златният пръстен, бойния пистолет с пълнителя и намиращите се в него бойни патрони.

Материалите по случая са докладвани в Бургаска районна прокуратура, като с прокурорско постановление извършителите са задържани за срок до 72 часа. С определение на Бургаски районен съд от 06.09. на обвиняемите е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви