Плажът Силистар отново е пълен с плажуващи днес, независимо, че морето продължава да е бурно. Спасители обаче няма, предава БГНЕС.

Тялото на изчезналия в събота мъж все още не е открито. Тримата водолази, които вчера влязоха да търсят мъжа, са хора от къмпинг Силистар, който се намира на 200 метра от плажа, а не са водолази на спасителната служба. Съпругата и дъщерята на изчезналия в морето мъжа са тук и чакат той да бъде намерен.

Вчера 60-годишен мъж се удави в морето на плаж Силистар край Синеморец. Инцидентът стана около 11 ч. Спасителни екипи няколко часа издирваха втори човек, за когото се предполага, че е изчезнал в морето.

Тялото на починалия на плажа стоя покрито с хавлия повече от 5 часа. Шест-седем медици, които бяха дошли на почивка на този плаж, оказваха първа помощ около 40 минути, когато стана инцидентът преди обяд, но за съжаление мъжът почина.

Сред медиците имаше лекар от панагюрската болница, ВМА, болница „Св. Иван Рилски”, болница „Лозенец”. Лекарите коментираха, че ако в Синеморец е имало болница, човекът щеше да бъде жив. Линейка пристигна 30 минути след подаване на сигнала за инцидента. Лодка със спасители от ПБЗН издирваха и другия човек, но без успех.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви