Разминаване в броя на новозаразените
Разминаване в броя на новозаразените

И днес има разминаване в данните за новозаразените с К-19 на ЕИП и РЗИ-Бургас. Този път само с два случая /вчера разликата беше от петима души/

В РЗИ-Бургас към 24 часа до 02.09.2020г., са регистрирани 7 нови случая на лица от област Бургас, с положителна проба за COVID-19.

Шест от случаите са в Община Бургас, един – в Несебър

От данните на РЗИ стават ясно още, че 1 е хоспитализиран. Останалите са на лечение в домашни условия.

Сред новите случаи има двама летовници.

В тежко състояние в реанимация е един човек

Сред новозаразените има едно медицинско лице.

Общо за област Бургас случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 към момента са 465

Излекувани са 347 лица. Хоспитализирани общо в Инфекциозно отделение и СБАЛ ПФЗ в гр. Бургас са 11 пациенти. На домашно лечение са 104 лица.

Разминаването за последното денонощие с базата данни на ЕИП е само от двама души.

Единният портал сочи 9 случая в област Бургас, а РЗИ – 7. Дори и да предположим, че два от случаите по някаква случайност не са попаднали в статистиката на РЗИ-Бургас, логичен е въпросът на какво се дължи то в общия брой заразени от началото на т.нар. епидемия? Според ЕИП броят е 464, а според РЗИ-Бургас – 465. При положение, че за 1.09. РЗИ-Бургас подаде официално 21 новозаразени и общо 454 от началото на кризата, а за 2.09. има само 7 случая, би трябвало към момента общият брой да е 461, а не 465.

От къде в крайната сметка ЕИП дава 464 случая, а РЗИ-Бургас 465 – отговорът е неизвестен.

Важният въпрос отново е на какво се дължат неточностите – на недоглеждане, скриване или надписване на информация и защо се прави това? Човешкият живот игра на тото ли е, когато става дума за пари по Здравна каса?!?!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви