Арест
До трупа на дамата имало роза

Районна прокуратура – Бургас задържа до 72 часа и внесе в съд искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Владимир Г., по обвинение за хулиганство, умишлено унищожаване на чуждо имущество и за престъпление против дейността на държавни органи на властта.

На 31.08.2020 г. в гр. Бургас,  в игрална зала „Елит“, в к-с „Изгрев“, бл. 106 и в игрална зала „Версай“, находяща се също в к-с „Изгрев“, в условията на продължавано престъпление, противозаконно повредил чужди движими вещи –

общо 10 игрални автомата, 1 лаптоп и 1 компютър, всички вещи на  стойност от около 17 800 лв., собственост на различни юридически лица.

На Владимир Г. е повдигнато обвинение и за това че на същата дата отново в гр. Бургас, на посочените по-горе места, в условията на продължавано престъпление и в съвкупност с деянието по т. 1, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като блъскал и чупел намиращите се в игралните зали вещи и удрял безразборно намиращите се вътре граждани.

Повдигнато е и трето обвинение и за това, че на 31.08.2020 г., в гр. Бургас  пречил на трима полицаи,

като след многократно издадени устни разпореждания „Спри на място!“,  не изпълнил същите, направил опит да избяга с цел да не бъде заловен и да осуети разкриване на престъплението. След като бил настигнат от полицейските служители, оказал яростна съпротива при задържането му, като ги блъскал и им нанасял удари.

По време на разследването е установено, че обвиняемият, непредизвикан по никакъв начин, е влязъл първо в едната, а след това в другата игрална зала и с телескопична палка започнал да нанася удари по игралните автомати и служебните компютри, с което им нанесъл съществени повреди.

След подаване на сигнал на тел. 112 и пристигането на служителите на 05 РУМВР-Бургас, същият се е опитал да избяга, а при задържането му – оказал яростна съпротива на полицейските служители.

Става дума за престъпления срещу собствеността – за повреждане на чужди вещи и то на значителна стойност, срещу реда и общественото спокойствие – чрез извършване на хулиганските прояви, и такова срещу държавните органи, обществени организации и лица, изпълняващи публични функции – чрез оказаната яростна съпротива при задържането му от служителите на МВР.

Обвиняемият е осъждан за нанасяне на телесни повреди, за извършени хулигански действия в условията на опасен рецидив и други престъпления, като е търпял и ефективни наказания, но към датата на извършване на гореописаните деяния е реабилитиран. Предстои днес, 03.09.2020 г., Районен съд – Бургас да насрочи  заседанието си.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви