Диета Окинава
Диета Окинава

Жените от Япония са станали известни пред света с винаги добре поддържаното си тяло и младоликия си вид. Този външен вид те дължат на диетата си, която се предава от поколения наред.

Типичната японка не спазва строг режим, а просто подбира правилно храните, които приема.

Но диетата на хората от островите Окинава се откроява от останалите, защото има правила, които трябва да се следват. Те са доста по-различни от тези, които съветват диетолозите от останалите части на света

Всъщност най-важното правило в диетата Окинава е да се консумират повече въглехидрати от всичко друго. Според традициите на хората в тази местност 85% от храната през деня ни трябва да се състои от въглехидрати и само 9% протеини и 6% мазнини.

Днес хората избират малко по-различен вариант на режима в повечето случаи с по 58% въглехидрати, 15% протеини и малко над 25% мазнини.

В диетата Окинава се стремим повечето от енергията да взимаме от зеленчуци, соя, ориз, нудели и много малко месо и риба. Хората, практикуващи тази диета, гледат на храната като на лекарство и я подбират с особено внимание.

Само най-качествените продукти, в комбинация с най-лечебните подправки са позволени. Любимата им съставка е всъщност куркумата, която доказано влияе положително на организма

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви