Комисор Сотиров с бялата риза вляво
Комисар Сотиров с бялата риза вляво

Директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Радослав Сотиров е подал заявление за напускане системата на МВР по собствено желание, съобщиха от местния пресцентър.

С решението си старши комисар Сотиров запозна ръководния състав на крайморската дирекция, като благодари за добрите взаимоотношения и изтъкна, че в Бургас е срещнал изключително стойностни и мотивирани хора. Пожела на служителите в ОДМВР – Бургас здраве и нови професионални успехи, с които да надградят постигнатото до момента!

Радослав Сотиров
Радослав Сотиров

BurgasNews припомня, че комисар Сотиров подаде оставка на 11 юли заради напрежението в Росенец, но тя не му беше приета.

Припомняме, че полицаят Радослав Сотиров, който по думите на Бойко Борисов е действал „по най-тъпия, глупав и брутален начин“, беше повишен през октомври 2019 г. А думите на премиера са по адрес на Сотиров и неговия колега Иван Пепелджийски. Двамата участваха в атаката на ЧСИ в ТВ7 през април 2015 година. По време на скандалното нахлуване Сотиров бе зам.-шеф на СДВР, а тогавашният министър Младен Маринов – директор и негов пряк началник.

След инцидента от МВР, ръководено по това време от Румяна Бъчварова, се зарекоха да отстранят въпросните полицаи. Но се случи нещо друго. Първо бяха преназначени на по-тихи места. След това Пепелджийски оглави ОДМВР-Ловеч. Радослав Сотиров продължи да стои в „сянка“ като директор на РДГП Елхово и директор на РДГП Драгоман.

Рокадата изглеждаше много подозрителна и то преди местните избори. Директорът на ОДМВР – Бургас -старши комисар Калоян Калоянов, беше понижен понижен и стана зам.-шеф на местното звено жандармерия.

комисар Калоянов

От свои източници BurgasNews научи, че именно старши комисар Калоян Калоянов /на снимката вдясно/ поема отново поста с днешна дата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви