комисар Калоянов

Досегашният титуляр старши комисар Радослав Сотиров подаде заявление за напускане системата на МВР по собствено желание. Със заповед на министър Христо Терзийски е прекратено служебното му правоотношение.

От днес поста заема старши комисар Калоян Калоянов, досегашен началник на ЗЖУ – Бургас и директор на областната дирекция в периода април 2015 – октомври 2019 г.

Припомняме, че полицаят Радослав Сотиров, който по думите на Бойко Борисов е действал „по най-тъпия, глупав и брутален начин“, беше повишен през октомври 2019 г. в шеф на ОДМВР-Бургас.  А думите на премиера бяха по адрес на Сотиров и на  неговия колега Иван Пепелджийски. Двамата участваха в атаката на ЧСИ в ТВ7 през април 2015 година. По време на скандалното нахлуване Сотиров бе зам.-шеф на СДВР, а тогавашният министър Младен Маринов – директор и негов пряк началник.

Радослав Сотиров
Радослав Сотиров

След инцидента от МВР, ръководено по това време от Румяна Бъчварова, се зарекоха да отстранят въпросните полицаи. Но се случи нещо друго. Първо бяха преназначени на по-тихи места. След това Пепелджийски оглави ОДМВР-Ловеч. Радослав Сотиров продължи да стои в „сянка“ като директор на РДГП Елхово и директор на РДГП Драгоман.

Рокадата изглеждаше много подозрителна и то преди местните избори. Директорът на ОДМВР – Бургас -старши комисар Калоян Калоянов, беше понижен понижен и стана зам.-шеф на местното звено жандармерия.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви