Постоянно чувате, че трябва да хапвате повече плодове и зеленчуци, за да зареждате тялото с витамини и други полезни хранителни вещества и да поддържате тялото си във форма.

Не забравяйте обаче, че всяка храна в по-големи дори води до обратен ефект. И ако сте на хранителен режим, внимавайте при консумацията на следните полезни продукти:

Фасул и бобови изделия

Бобовите изделия съдържат голямо количество протеини и хранителни съставки. Но една чаша от тях има около 227 калории, което ги прави доста неподходящи за диети със занижен прием на калории.

Царевица

Царевицата е храна с висок гликемичен индекс, която може да повиши нивата на кръвната ви захар, в резултат на което ще огладнеете много бързо. Ако искате да останете сити, избягвайте този продукт.

Авокадо

Технически авокадото е плод, макар че му липсва типичната сладост и фибрена текстура. То е богато на полезни мазнини и затова е доста калорично. Едно голямо авокадо съдържа между 330-350 калории. Броите ли си калориите, хапвайте авокадо в много малки дози.

Сушени плодове

Сушените плодове са доста по-богати на калории от пресните. Така че дори малко количество, добавено към салатата или киселото ви мляко, може да ги направят не особено подходящи за режима ви.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви