Отровното трио
Отровното трио

Няколко въпроса за били отправени до Министерския съвет и прокуратурата по Закона за достъп до обществената информация.

В тях “Отровното трио” пита дали главния прокурор Иван Гешев живее в резиденция “Бояна”, на какво основание и имало ли е друг главен прокурор с подобна привилегия.

Въпросите се касаят и до това дали е бил извършен ремонт на жилището и каква е била неговата стойност, както и кой е бил изпълнител, ако е имало обществена поръчка.

“Питаме още охраняван ли е Иван Гешев от Бюрото за защита на свидетелите на територията, която се охранява от НСО”, допълниха още от “Отровното трио”.

“Джовани Фалконе живееше в казарми при карабинерите, защото се бореше с мафията. Иван Гешев пази мафията и затова мафията го взе при себе си”, това заяви адв. Николай Хаджигенов пред журналистите.

“Отровното трио” коментира и провокацията от блокадата на Софийския университет. Те я определиха като недопустима, а действията на полицията – като частични.

“Лицата извършиха насилие по отношение на протестиращите. Същите тези не бяха арестувани, а бяха и допуснати на пресконференция няколко часа по-късно. Има нещо систематично. Тези побои и акции вече са разрешени, но и насърчавани”, посочи проф. Велислав Минеков, който заяви, че ще се търси отговорност.

По думите на Арман Бабикян вчерашната пресконференция на прокуратурата е политически акт.

“Не знам защо са решили да организират политическо мероприятие. Обсъждането в този състав на чисто политически въпроси, свързани с държавното устройство, е в правомощие на българското Народно събрание. Очаквам Басейнова дирекция да се събере до Черно море”, коментира още той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви