Димитър Костов и Аспасия Петкова
Димитър Костов и Аспасия Петкова

Димитър Костов вече не е директор на Спортно училище „Юрий Гагарин”. След повече от две години на шефския стол, на 16 юни бившият футболен рефер е подал молба за освобождаване от длъжността, която е била приета от спортното министерство.

„Това не е реакция под влияние на емоциите. Напротив, това е мое дълго обмисляно тежко решение, продиктувано от събития, които се случиха от началото на 2020 г. до момента, в който видях че пребиваването ми в спортното училище става безпредметно. Защото всичко онова, което имах като идеи, като концепция за развитие на училището, като последователност в действията, които трябва да се предприемат за подобряване на учебно-възпитателната и спортно-тренировъчната дейност в училището, се случват изключително тромаво или не се получават”, заяви пред Burgasnews.com. Костов.

Временно изпълняващ длъжността директор на СУ „Юрий Гагарин” се изпълнява от зам.-директора Аспасия Петкова /на снимката до Костов/.

Кой ще наследи Димитър Костов не е ясно. Спрягат се две имена засега, кандидати за освободения шефски кабинет.

Димитър Костов е бивш директор на спортното училище в Бургас в периода от 1996 до 2000 година. Той се завърна начело на школото през 2018 г. с конкурс, след като предшественикът му Георги Георгиев се оттегли в пенсия.

В интервю с Димитър Костов, в което той разкрива причините за оставката си, той открито поставя темата с девалвацията на спортното образование. Вижте повече ТУК

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви