Талантливата Габриела Иванова донесе шампионската титла за своя клуб „Черноморец”!

Бургаското момиче, което е достойна наследничка на спортната тенис – фамилия Веселин, Станимир и Теодора Мирчеви, спечели купата и златния медал на сингъл на Държавното лично първенство по тенис на открито за момчета и момичета до 12.
Във финала Габи победи със 7-5, 6-2 Валерия Гърневска от ТК „Българов” /Габрово/.

В много по-оспорвания и труден полуфинал националната ни състезателка в отбора на България U12 стигна до обрат и победи с 4-6, 6-3, 6-3 Златина Ангелова от ТК „Супер Спорт” /Варна/.

По пътя към шампионската титла, която е първа за ТК „Черноморец” в тази възраст, Габриела Иванова победи Елена Пападопулу /15:40/ с 6-2, 6-1 в четвъртфинала, а в 1/16-финалите елиминира Силвия Стайкова /Августа Траяна, Стара Загора/ с 6-1, 6-1.
На кортовете на ТК „Дема” в София, ТК „Черноморец” беше представен от още двама свои възпитаници – Самуил Милков и Теодора Найденова.

В 1/16-финалите Теодора Найденова победи София Телеграфчийска /Мачпойнт, Благоевград/ с 6-1, 6-2, но в осминафинала отстъпи пред Елеонора Тонева /15:40/ с 3-6, 0-6. Съотборникът й Самуил Милков загуби от Мартин Дамянов /Супер Спорт, Варна/ с 3-6, 1-6.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви