Волейболистите на „Нeфтохимик” дадоха старт на подготовката си за новия сезон в националната Суперлига – мъже.

Старши треньорът Николай Желязков и помощника му Теди Дремсизов събраха състава в зала „Младост”. Това са капитанът и централен блокировач Николай Никилов, Илия Петков, братята Георги и Валентин Братоеви, Денис Карягин, диагоналът Жани Жезлязков, Мирослав Градинаров, разпределителят Стефан Георгиев, центърът Венцислав Трифонов, либерото Ивайло Лалов, Кристиян Петров, посрещачът Златко Кьосев.

На всички състезатели, както и на целия спортно-технически щаб, бяха направени писиар тестове за COVID 19.

Физиотерапевт на шампионите в предстоящия сезон ще бъде Христо Тодоров. Специалистът бе част от националния ни отбор при Силвано Пранди през миналата година. Треньор по физическата подготовка на бургазлии пък ще е Евгени Рачински.

Целите пред „Нефтохимик” за сезон 2020/2021 остават високи. Отборът ще преследва отново титлата, както и достойно представяне в най-престижния европейски турнир Шампионска лига, където бургазлии ще представят България.

Втората цел няма да е никак лесна за бургазлии, особено във финансово отношение, тъй като Европейската конфедерация по волейбол обяви нов формат на Шампионската лига през новия сезон. Според него, за да се класира даден отбор за груповата фаза, трябва да играе 12 мача, не както до момента – 4 до 6 мача. 18 тима ще се борят за две места в основната част на турнира.

В първи кръг отборите ще бъдат разделени в шест групи, всяка от които включва три отбора – всеки ще организира един турнир на собствен терен. Победителите от всяка група ще преминат към следващия кръг – там шестте отбора ще бъдат разпределени в две групи по три и отново всеки отбор ще организира турнир у дома. Победителите в групите ще преминат към четвъртия кръг на турнира.

Съставът на групите от първи кръг ще стане ясен след тегленето на жребия, което ще се проведе на 21 август в Люксембург, когато ще бъде изтеглен и жребият за основната групова фаза. Първият кръг ще започне на 22-24 септември с първия от три турнира във всяка група.

В груповата фаза 20 отбора ще бъдат разделени в пет групи, в които ще играят в два кръга. След това ще се изиграят четвъртфиналите, полуфиналите и суперфиналът в Берлин.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви