Ако е вярно, че много хора, извършващи едно и също действие по едно и също време на едно и също място, могат да повлияят на земната твърд, то сигурно остров Света Анастасия снощи е потънал с поне 10 сантиметра. Защото близо 400 души скачаха, пяха и танцуваха два часа и половина заедно със Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ – Иван Лечев, Мирослав Иванов, Веселин Веселинов – Еко и Стоян Янкулов – Стунджи,  снощи на най-завладяващия концерт за този сезон.

Ако обаче е вярно и това, че музиката извисява, то тези 400 души се прибраха късно през нощта у дома, колкото и да не им се искаше, с поне 10 сантиметра по-високи.

Концерт
Публиката танцува два часа

Всъщност сигурното е единствено, че те се заредиха емоционално за месеци наред и повярваха, че животът може да е по-хубав, ако споделяш такива вълнуващи моменти.

Това беше кулминацията на празника на острова – Света Богородица. През целия ден там имаше стотици хора, които опитаха печени миди, разглеждаха произведенията на различни майстори, изложени там и станаха част от празника.

Преди началото на концерта Стефан Вълдобрев представи своята „Книга за песните” –

едно откровение за създаването на най-големите му хитове и изповед за причините, поводите, мислите и чувствата, които са вълнували твореца в процеса на раждането им. Всеки, който си купи книгата, получи и лично послание от певеца-актьор.

Книга
Всеки получи лично послание

Публиката се изправи на крака още на първото изпълнение – разбира се – „По полека”. И остана така. След това имаше повече от два часа да репетира движенията от клипа и ги упражни отново на сбогуване.

Концерт
Публиката беше седнала само докато Вълдобрев четеше от книгата

Пренесохме се в един мечтан дом с цвят зелен, бяхме в рая и ада, споделихме мечтите за Холивуд, ходихме на пикник, запознахме се със съвършената жена-силикон, уверихме се, че най-любовната песен се казва „ Тази песен не е за любов”, повярвахме в Дядо Коледа, нищо, че е със залепена брада…

Публиката пя с групата, дори и фолклорните мотиви на „Рипни, Калинке”, разбира се, за да се пукат душманите.

Концерт
Групата и публиката пяха заедно

Управителят на острова Павлин Димитров влезе в ролята на стойка за микрофон, за да може Стефан Вълдобрев да изпее и сам да свири на китара „Ооообичам те, обичам те мила, със бели маратонки и изтъркани джинси…”, разбира се с допълнението за прослава на любимия му отбор – Берое – „Няма мое, няма твое, всичко е Берое”.

Концерт
Павлин Димитров съжали само, че не може да танцува

И отново всички се убедиха, че ако го даваме „по-полека”, животът ни ще бъде като на рошави пирати, които пеят край огъня и мигането на луната е достатъчно, за да си щастлив. Разбира се при условие, че барът е до морето, а морето е до бара. Както си беше на острова.

И накрая ще кажа само:

Благодаря! На Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. И ще допълня – Иван Лечев, не сте прави – звездите са звезди не само когато са високо.

Докоснахме се до тези прекрасни музиканти и усетихме, че са и чудесни хора, което не отне и искрица от ореола им на сцената!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви