Смъртта на служител на Volkswagen разследва прокуратурата
Смъртта на служител на Volkswagen разследва прокуратурата

Прокуратурата в Брауншвайг (Германия) обяви, че разследва смъртта на мъж, открит в изгорял в понеделник автомобил, за да се установи има ли връзка с компанията Volkswagen и доставчика на оборудване и резервни часи – босненската Prevent Group.

Тялото на мъжа е намерено в поле в Долна Саксония, съобщават от прокуратурата. Според местния вестник Helmstedter Nachrichten, загиналният е служител на Volkswagen, който е работил с групата босненските доставчици. Той е бил разследван от органите на реда, след като в централата на Volkswagen беше открита апаратура за подслушване. Тя е била използвана за следена на разговорите на външни компании.

Прокуратурата и полицията във Волфсбург не пожелаха да коментират дали намереното тяло е на служител на германския автомобилен производител. Те препратиха за допълнителни запитвания към прокуратурата в Брауншвайг. Оттам признаха, че разследват възможността, смъртта на мъжа да е свързана с нападенията на домове на служители на VW през май.

Volkswagen и групата Prevent влязоха в спор още през 2016 година заради ценообразуването на оборудването, което е закупено от Босна. Това накара две от компаниите от групата – Car Trim и ES Automobilguss, да прекратят доставките на седалки и чугунени елементи за скоростни кутии, с което причиниха сериозни производствени загуби на 6 от заводите на Volkswagen.

Съответно, автомобилната компания заведе дело срещу босненците, които отвърнаха с насрещен иск. По-рано този месец от Volkswagen обявиха, че един от служителите му е отстранен от работа, докато приключи разследването за подслушване на разговорите. Преди това пък домове на служители на Volkswagen бяха атакувани със запалителна течност от неизвестни лица.

Снимки: Volkswagen

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

one × four =