Исторически музей-Бургас
Исторически музей-Бургас

Регионален исторически музей -Бургас ще представи за първи път две новореставрирани икони от своята колекция – св. Богородица и св. Пантелеймон. Събитието е насрочено за 15.08.2020г., от 10.30 часа в Историческата експозиция на ул. „Лермонтов“ 31 в Бургас.

Заедно с неповторимото усещане за омиротвореност, което иконите даряват, посетителите ще имат възможност да научат повече за иконографските специфики на представените религиозни творби, за необикновения труд на зографа и реставратора, както и за изпълнения с превратности път на „светите образи“ от храма до витрината на музея. Двете икони са подредени в Иконната зала на Историческия музей на ул. Лермонтов 31. Културните ценности са възстановени със средства от дарителска кампания, организирана от Бургаския музей.

На 15.08.2020 г., експозициите на РИМ – Бургас ще приемат безплатно всички именици, при представяне на документ за самоличност.

Археологическата, Етнографската и Природонаучната експозиции на Регионален исторически музей – Бургас могат да бъдат посещавани всеки ден от 10.00 до 19.00 часа. Историческата експозиция приема посетители от вторник до събота включително от 9.00 до 17.00 часа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

nineteen + 18 =