Петрова нива

Поради ситуацията в България тази година Националният възпоменателен събор в историческата местност Петрова нива ще се проведе като поклонение на 19 август 2020 г. и ще бъде посветен на 117 – та годишнина от Илинденско – Преображенското въстание под патронажа на Президента на Република България в следния ред:

13.30 ч. Заупокойна молитва в памет на загиналите преображенци в храм – костница „Света Петка“

14.00 ч. Поднасяне на венци и цветя пред мемориала на преображенци

В 13.30 часа, в началото на заупокойната молитва в памет на загиналите преображенци, заедно ще забият камбаните на църквите във всички населени места в община Малко Търново.

След поднасянето на венци и цветя пред мемориала официално ще бъде открита единствената у нас изложба на открито „Картографският образ на Странджанския край през вековете“, в която са включени 12 карти, отразяващи природните или социално-икономическите условия на тази територия към определени исторически моменти чрез подбрани картографски изображения на Странджа, съхранени в световните архиви и картографски колекции. Експозицията е съвместен проект между Община Малко Търново, Исторически музей „Проф. Александър Фол” – Малко Търново и Международен търговски и културен център ГЕОПАН.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви