Отговор на общината за летния сарай на Доган
Отговор на общината за летния сарай на Доган

Част от оградата на летния сарай на Доган в Росенец продължава да е премахната, показа репортаж на бТВ в „Тази сутрин“. Сградите са със статут на строеж.

На 11.08. е постъпило писмо в общинската администрация от собственика на имота с описани съответните по време на страителството актове е протоколи. У ведомен е и строителният надзор.

Няма данни дали писмото от общината за извършване на проверка да е получено от строителя. За да бъде приключена процедурата е необрходимо да изтече срокът за представяне на докувенти от страна на строителя или да постъпи отговор от негова страна.

„Действията на администрацияна напомнят онази приказка: „Исках да ги проверявам, но нямах желание“. Изобщо не е необходима да се изисква нито Надзора, нито строителят, за да направиш контакт със собственика и да му поискаш документите – той е длъжен да ги предаде. Тези писма и срокове не са задължителни, администрацията си ги измисля“, коментира общинският съветник от ДБ Димитър Найденов.

По думите му на въпрос към зам.-кмета на Община Бургас инж. Чанка Коралска дали за имота се заплаща такса смет и данък сгради – собственикът е заплатил 67 х. лв. за всички налози.

„Данъкът за придобиване е 44 х. лв. За останалите 23 х. лв. не става ясно дали са за данък сгради исмет.Общината твърди, че за този имот – къща, има Акт 14, което означава, че тя е на груб строеж. Всички виждаме, че това няма нищо общо с груб строеж. Когато има Акт 14 обектът се нанася на Кодостралната карта.Може би, до ден днешен на Кадастралната карта на гр. Бургас са нанесени старите сгради, които са хангар, депо, гараж. От 2014 г. насам не се вижда промяна“, допълни Найденов.

Общинският съветник от СЕК Константин Бачийски отново заяви, че не само пътят до имота, но и този покрай къщата е общинска собственост. За същото трасе от Специализираната прокуратура установиха, че няма разрешително в МРРБ.

бТВ, „Тази сутрин“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

2 × 2 =