Две непълнолетни момчета са задържани след серия от кражби в Китен и Приморско, съобщиха от полицията.

В Районно управление – Приморско е получено съобщение за кражба на смарт часовник, кейс, преносима батерия и слушалки, осъществена от магазин за продажба на GSM аксесоари в Приморско.

В резултат на бързите полицейски действия са установени и задържани извършителите на престъплението – това са двама криминално проявени младежи от София / на 16 и 17 години/.

Установено е, че за времето от 09.08.т.г. до 11.08.т.г. в Китен и Приморско младежите са извършили общо десет кражби на предплатени карти на мобилен оператор, очила, три ръчни часовника, велосипеди, две електронни цигари, сгъваем нож, два гриндера и стъклен пепелник, мобилен телефон, метална табакера и сумата от 1 100 лева

Младежите са задържани за срок до 24 часа, като направили пълни самопризнания, посочвайки местата, където са укрити откраднатите вещи. С постановление на наблюдаващия районен прокурор всички случаи са обединени в едно досъдебно производство. На извършителите са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение „под надзора на инспектор детска педагогическа стая“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви