Петър Христов
Петър Христов

„Нефтохимик” се раздели с един от дългогодишните си състезатели. От новия сезон 2020/2021 в мъжката Суперлига част от състава няма да бъде диагоналът Петър Христов. 36-годишният волейболист е възпитаник на бургаската школа и с най-дълъг стаж в мъжкия отбор.

През последните години Петър Христов бе сред резервите в състава, но с всяко свое включване в игра показваше че в него все още има огромен заряд, а с богатия си опит е необходим на тима.

За новото първенство Христов бе пожелан от новия треньор на „Пирин” Северин Димитров. Както е известно, преди близо 14 години специалистът бе начело на „Нефтохимик”.

Сега разлогчани стягат селекция от млади играчи, които се нуждаят от водачеството на опитни волейболисти, за да намерят място в първата осмица на Суперлигата. Освен Петър Христов договор с „Пирин” ще подпишат посрещачът Александър Симеонов, идващ от „Хебър“ и разпределителят Стилиян Асенов, играл за „Марек Юнион Ивкони“ и „Славия“.

Официален договор предстои да подпише и Северин Димитров. Специалистът, който водеше мъжкия отбор на „Славия” през изминалия шампионат в елита, прави завръщане начело на тима от Разлог, след като бе на треньорския пост преди два сезона.
„Пирин” завърши на шесто място в Суперлигата след преустановяването на първенството поради коронавируса.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

13 − 3 =