Туроператорите искат нова методология за COVID случаите
Туроператорите искат нова методология за COVID случаите

1 275 ПСР теста са направени през последните 24 часа, съобщава ЕИП. От тях положителни са 53.

Активните към момента от началото на кризата са 5 177, потвърдените са общо 13 396.

849 души са хоспитализираните, от които в интензивни отделения са 54.

Излекуваните са също 54, което прави 7 772-ма от началата на кризата.

Денонощието не се размина без смъртни случаи, те са два, което прави общо 447.

В Бургаско няма нито един положителен ПСР тест.

Разпределение по области: Благоевград – 5, Варна – 2, Добрич – 7, Кюстендил – 1, Монтана – 2, Пазарджик – 7, Пловдив – 14, Смолян – 3, София /столица/ – 8, Шумен – 3, Ямбол – 1.

Туроператори предложиха да се промени методологията за отчитане на случаите с COVID-19 като клъстерните случаи да се обявяват отделно от институциите, а не да попадат всички в една статистика.

Това стана ясно по време на среща на министъра на туризма Марияна Николова с представителите на германските туроператори у нас, след като немските власти издадоха предупреждения за пътуване за областите Благоевград, Добрич и Варна.

Трябва да убедим хората, че разпространението в област Варна и Добрич е клъстерно и по-конкретно в старчески домове, коментираха туроператорите

i.w’drje Туроператорите изразиха притеснения, че немският гражданин вярва на официалните данни от институциите и че докато се обявяват подобни цифри, няма да има положителен резултат за сектора. От своя страна министър Николова отговори, че ще инициира разговори с Министерството на здравеопазването, така че да се наблегне на факта, че България е с най-ниска смътност от коронавирус.

Присъстващите предложиха да бъде създаден доклад за обстановката конкретно в курортите около Варна и да се предложат конкретни мерки.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви