363 са общо положителните ПСР теста от началото на кризата в Бургаско, като за последните 24 ч. те са 6.

За страната са 195 от направени 5 837 ПСР теста. 13 209 са потвърдените случая, от които активни са 5 145.

Хоспитализираните остават под 1 000 – 857. От тях в интензивни отделения са настанени 55-ма души.

По-голям е броят на излекуваните от новите случаи – 248, като общо стават 7 622.

Отново обаче има не малко починали – 7. От началото на кризата те са общо 442-ма.

Разпределение по области:

Благоевград – 23, Бургас – 6, Варна – 27,Габрово – 2, Добрич – 15, Кърджали – 4, Кюстендил – 1, Пазарджик – 5, Перник – 3, Плевен – 6, Пловдив – 17, Разград – 1, Русе – 1, Силистра – 3, Сливен – 4, Смолян – 5, София – 3, София /столица/ – 53, Стара Загора – 9, Хасково – 4, Шумен – 3.

Германия обяви нови правила за пристигащите пътници от три региона на България в опит да ограничи разпространението на коронавируса. Това е поредната държава, която определя страната ни като опасна от гледна точка на потенциално заразяване.

Като рискови ще бъдат категоризирани Варна, Благоевград и Добрич, съобщават от Министерство на външните работи. Всички пристигащи от тези места в Германия ще трябва задължително да се тестват за коронавирус.

До получаването на резултатите от пробите хората ще трябва да се подлагат на задължителна 14-дневна карантина. При отрицателен резултат тя ще отпадне.

Тестът ще трябва да се направи до 72 часа след пристигането в Германия. Допуска се и тестване в страната на тръгване, стига то да е извършено от сертифицирана лаборатория и до 48 часа преди влизането в Германия.

Дори при отрицателен тест се препоръчва извършването на повторен такъв няколко дни по-късно. Той не е задължителен, но властите могат и да го изискат, ако сметнат за необходимо, уточняват от МВнР.

Тестовете в Германия са безплатни.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви