Tesla може да се ползва и като лодка
Tesla може да се ползва и като лодка

Преди известно време генералният директор на Tesla – Илон Мъск, заяви, че при екстремни ситуации електромобилите на компанията му може да бъдат използвани и като лодки. Тогава мнозина не приеха изявлението му на сериозно. Но няколко видеа, публикувани в Twitter могат да се считат за доказателство.

На тях се вижда, как няколко най-достъпните като цена машини на Tesla – Model 3, на практика наистина плават по залетите с вода улици в Китай. Това предизвикаха най-големите наводнения в страната от 1998 година насам.

Машините определено предизвикват удивление сред очевидците с високата си скорост. Благодарение на херметичната защита на дъното си, която предпазва акумулатора и мотора от влагата, електромобилите се справят по-добре с водните прегради в сравнение с колите с двигател с вътрешно горене.

Още преди пускането на Model 3 на пазара в Китай, компанията Tesla проведе допълнителни изпитания на електромобила. Те включваха и преминаване през наводнено тестово трасе на територията на Гигафабриката в Шанхай. А Илон Мъск заяви, че версията за местния пазар е получи и допълнителна защита от наводнения. Но не уточни, какво точно представлява тя.

Снимки: YouTube

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

twelve − two =