Пол Маккартни
Пол Маккартни

Бившият „бийтълс“ Пол Маккартни разкри в интервю за списание GQ причината за разпадането на легендарната група. По думите му това се е случило в резултат на „семеен скандал“.

Битуващото обществено мнение, че по онова време всички членове на Beatles са се мразели взаимно според него е неправилно. „Бях смятан за човека, който едва ли не е разбил Beatles. Години наред почти се обвинявах за това“, признава музикантът в обемното интервю.

Маккартни посочва, че възприема групата като семейство, а във всяко семейство понякога има крамоли

Това се получавало „когато едни членове на семейството искат да правят нещо, а останалите – друго нещо“. Сър Пол също така обяснява, че навремето е завел съдебно дело срещу колегите си, за да защити песните на Beatles. В противен случай правата за тях биха принадлежали на Алън Клайн – бизнесмена, който в края на 60-те години на миналия век бил мениджър на групата.

През 2017 г. Маккартни заведе дело и срещу Sony/ATV, за да си върне правата за собствените си песни, които е писал за Beatles. В иска му са включени и композиции, които той е създал заедно с Джон Ленън. Правата за тези песни по-рано са били купени от Краля на попа Майкъл Джексън. След неговата смърт през 2009 г. композициите стават притежание на Sony/ATV.

Beatles са основани през 1960 г. в Ливърпул. Четворката в състав Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар става една от комерсиално най-успешните групи в историята. Шест от 14-те официални албуми на Beatles са диамантени – продадени са в тираж, по-висок от 10 милиона копия всеки. Групата се разпада през 1970 г., а на 8 декември 1980 г. Джон Ленън е застрелян пред дома си в Ню Йорк.

Монитор

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви