Плажуване на подпорната стена на Алепу и Dogan Saray Beach Festival  организират природозащитници тази събота. С тази акция те отново ще напомнят за екологичните проблеми, породили гражданското недоволство. „Плажуващите“ ще издигнат искания за „адекватна и реална съдебната реформа, защото в основата на всичките безобразия у нас са погазването и прекрояването на законите.“

Ето техният призив:

Тази събота от 17 до 19:30 нека отидем на море с мисия – „Плаж на подпорна стена Алепу за #оставка!“ (https://www.facebook.com/events/446058123021021/).

В разгара на политическата криза у нас да напомним отново за екологичните проблеми, от които започна гражданското недоволство през юни. Заради презастрояването по Черноморието ни, изсичането на горите, багерите в планините и замърсяването на реките… Заграбването и унищожаването на нашата природа трябва да спре!

Защо ще плажуваме точно на Алепу? Защото подпорната стена там се превърна в символ на корупционния метод, по който се случват нещата навсякъде в държавата ни.

Ще се съберем, за да си кажем някои важни неща от гледна точка на гражданските протести и в контекста на крещящата необходимост от адекватна и реална съдебната реформа.

В събитието активно ще се включат представители на Инициатива „Правосъдие за всеки“, защото в основата на всичките безобразия у нас са погазването и прекрояването на законите.

Нужно ни е върховенство на правото, за да опазим и демокрацията, и природата!

 

По-рано същия ден ще бъдем на Росенец – Dogan Saray Beach Festival – „Искаме Доган да уволни Борисов!“ (https://www.facebook.com/events/313244873131151/)

Нека всеки вземе по един камък от там, за да направим пред „подпорната стена“ на Алепу грамада – подарък от Росенец. Грамада на гражданското ни недоволство и в знак на желанието ни за законност.

Разбира се, можете да носите камъни откъдето и да е другаде. Важното е да оставим на място символ, който да показва на всички, че сме непреклонни пред беззаконията не само по морето, а в цяла България. И няма да оставим нещата така!

Събитието на Алепу е изцяло гражданска инициатива и се провежда с подкрепата на Инициатива „Правосъдие за всеки“, Коалиция „За да остане природа в България“, Сдружение „Да запазим Корал“, Гражданска група „Бетономорие“, фейсбук групата „Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев Бряг“ и още неформални обединения на активни граждани, желаещи правова държава и запазена природа.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви