Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал. 1 НК (хулиганство) във връзка с нападението над граждани, в т.ч. журналисти, на 05.08.2020 г. при провеждането на Национална конференция на територията на „София Тех Парк“.

След проведените активни мероприятия от СДВР по издирване на участниците в конфликта, до момента са установени три лица.

На 06.08.2020 г. е задържан Симеон Славчев, на 22 години, който присъства на мястото на инцидента,

при който лице, изтръгва от журналиста Полина Паунова мобилен телефон и го изхвърля зад поставени в района оградителни ленти.

Установен и разпитан е и мъж на 66 г., който е заснет от журналисти да отправя към тях обидни и нецензурни реплики /снимката долу/.

На 07.08.2020 г. е задържан и Денислав Станоев на 20 години, за когото е установено, че е извършил противоправни действия – изтръгване и изхвърляне на мобилното устройство от ръцете на журналиста Полина Паунова.

Под ръководството на прокурор, СДВР продължава действията по разследването.

Пиарът на ГЕРБ Никола Николов каза в ефира на бТВ, че възрастният мъж с жилетката, който нарече журналистката Полина Паунова „боклук“  /снимката долу/и не я допусна до форума на партията, е неин активист, бил председател на изборна комисия.

Повече подробности за това, както и за мнението на пиара на ГЕРБ за боя на форума и премахване на блокадите ТУК

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

20 − 4 =