НСИ: 34.9% по-малко наети в туризма
НСИ: 34.9% по-малко наети в туризма

Без маски да бъдат сервитьорите, работещи на открито, поискаха от асоциацията на заведенията. От бранша се недоволни от наложените мерки, които хем не се спазват от мнозинството, хем ограничават работещите в заведенията. „Може и да не сме разбрали, но май коронавирусът си е отишъл. Или поне в България като че ли го няма. Множество хора непрестанно се събират на групи, без да спазват каквато и да било дистанция или да използват маски“. Това се казва в позиция на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

„Претендираме, че следим информационния поток, но не сме видели новина, че у нас вече няма КОВИД-19. Възможно е и да сме я изпуснали, защото пренебрегването на мерките става все по-масова практика“, смятат ресторантьорите.

Те негодуват, че в същото време служителите им са задължени да носят маски дори на открито и при 40 градуса, за което редовно са проверявани. Затова молим, ако наистина в България вече няма вирус и мерките са отпаднали, да ни уведомите официално, призовават от асоциацията

„И сега напълно сериозно – с оглед на масовото неспазване на наложените правила и събирането на групи, без да се спазва дистанция, настояваме да отпадне изискването за служителите ни, които работят на открито, да носят маски.

Вече напълно безпредметно е и изискването на една маса да стоят максимум четирима души, тъй като скупчване на много повече хора на малки пространства е доста честа практика извън заведенията

Това изискване води единствено до загуби за бранша и намалени обороти, поради което бихме желали то също да бъде преразгледано“, се казва в позицията.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви