Румен Радев и Ал. Маринов
Румен Радев и Ал. Маринов

Наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко и можем да го преодолеем само с активна воля и гражданска позиция.

Това заяви президентът Румен Радев преди представянето на Националния стратегически документ, разработен от Стратегическия съвет към държавния глава.

 

Призивите за оставка и честни избори с машинно и дистанционно гласуване са факт. Българите все по-често си задават въпроса какво трябва да направим оттук нататък, така че да запазим излизане от тази демографска катастрофа.

 

Пред нас е примерът на авторитарното управление от последното десетилетие. Тази порочна система въведе страната в днешната дълбока криза и върна историческия часовник на България в зората на прехода, когато много от нас се учеха да живеят свободно, заяви още Радев.

 

Александър Маринов представи първата част от проекта за Национален стратегически документ, разработен от Стратегическия съвет към държавния глава. Анализът на ситуацията в България съдържа множество данни за състоянието на страната ни във всички сфери.

 

 

Ясен отчет за изпълнението на Националната програма 2020 няма.

Според програмата към днешна дата България би трябвало да е държава с конкурентоспособна икономика. Дали това е така, може да прецени всеки български гражданин, заяви председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов.

Страната ни е с най-висока смъртност при влошаване на показателя през последните 10 години.

Детската смъртност остава висока, почти два пъти по-висока от средната величина за Европейския съюз. По данни на Европейската комисия разходите за здравеопазването изостават значително от средното за Европейския съюз.

Преките плащания на потребителите за здравни услуги представляват почти половината от всички плащания при средно 15% за Европейския съюз. Нарастват средствата, които хората отделят за лекарства за домашно лечение, заяви проф. Маринов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви