Mustang вече ще лети ниско
Mustang вече ще лети ниско

Фирмата Shelby American обяви пускането на пазара на пакет от доработки за най-мощната версия на Ford Mustang – Shelby GT500. Благодарение на тях, V8 двигателят на спортното купе вече развива повече от 800 к.с. За версията Shelby GT350 също се предлага комплекс от подобрения, но той не включва увеличение на мощността.

Пакетът Carroll Shelby Signature Edition може да се поръча за Ford Shelby GT500 (моделна година 2020), както и за Shelby GT350 (образец 2015–2020). Броят на машините, които може да бъдат преоборудвани, са само 100 от двете версии.

„Лимитираното издание Carroll Shelby Signature Edition взима под внимание удивителните възможности на тези автомобили. То ги прави по-агресивни, по-изискани и по-ексклузивни. Всеки muscle-car от тази серия ще получи уникален номер на шасито и ще бъде включен в регистъра на Shelby American, в който обичайните купето не са включени“, обясни президентът на компанията Гари Петерсън.


Двувратият Ford Shelby GT500SE получава капак от карбон с въздухозаборници по него, който намалява теглото на колата с 13,4 килограма. За автомобила са предвидени нови колела, специални настройки на окачването, уникален декор, емблеми и линии.

Основното е доработката на двигателя, благодарение на която мощността на V8 мотора с обем 5,2 литра и механичен компресор е увеличена от 770 на повече от 800 к.с. Това не е изненада, след като през зимата Shelby показа фастбек с 5,0-литров V8, от който бяха измъкнати 836 к.с.


За Ford Mustang – Shelby GT350

се предлага на практика същия пакет, но без увеличение на мощността. Първите клиенти, поръчали своите автомобили до 14 август, ще получат като бонус албум със снимки на техните коли, няколкодневен престой в хотел в Лас Вегас, както и още няколко приятни бонуса.

А заигравката с летенето на масъл-кара в заглавието е от добрия стар виц. Катаджия спира водач и му обяснява, че ще бъде глобен. „Какво, за превишена скорост ли ме глобявате?- пита водачът. Не, за ниско летене! – му отговаря катаджията.“

Снимки: Shelby American

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви