Христо Иванов и Димитър Найденов
Христо Иванов и Димитър Найденов

Пак има ограда на сараите на Доган в парк „Росенец“, алармираха пред медии лидерът на ДБ Христо Иванов и общинският съветник Димитър Найденов.

Така свободният достъп до брега отново е забранен. Този път мотивът е ремонт, който се наложи да бъде правен на покрива на имението заради възникналия наскоро пожар, обясниха те. Освен това Димитър Найденов каза, че имало и строителни дейности за продължениета на пътя до морето, за който се твърдеше, че няма достъп до ивицата. Именно той стана ябълката на раздора с докладната на ГЕРБ.

Част от оградата беше преместена при пирстагането на Иванов
Част от оградата беше преместена при пристигането на Иванов

„Този бряг е държавна собственост, той трябва да е такъв“, каза Иванов малко преди двамата да тръгнат към Росенец. Той подчерта, че със строителството на пътя се оборва твърдението, че не води до брега.

„Ще видим дали е преграден пътят, на какво основание, ще поискаме този път до държавната собственост да не бъде преграден. Трябва да се довърши достъпът на гражданите до това място. Ще видим дали има ограда. По отношение на нашия сигнал до Министерството на регионално развитие и благоустройството за акт за държавна собственост за плажа, министерството се изенада, че там има плаж и е отпратило казуса до Министерството на туризма“, посочи още Иванов.

Групата спокойно стигна по пътя до плажа
Групата спокойно стигна по пътя до плажа

Лидерът на ДБ добави, че общинската администрация не е направила необходимото за решаване на казуса, няма отговор и от областния управител. Единственото постигнато е, че ГЕРБ бяха принудени да оттеглят докладната си, посочи Христо Иванов.

Ако достъпът не бъде освободен, пак ще има масово плажуване, категоричен е Иванов. При появяването на Христо Иванов, Димитър Найденов и медии, част от оградата беше отместена и те стигнаха спокойно до плажа.

Брегоукрепване на летния сарай на Доган

Що се отнася до строителните работи на сараите, в момента багер заравнява неравности към брега, като на медиите е обяснено, че се прави брегоукрепване заради свлачищен процес.

Видео ТУК

Христо Иванов коментира още теми, свързани с НСО, знамето и бъдещия парламент. Виж ТУК

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви