Туроператорите на митинг в София
Туроператорите на митинг в София

Туроператори, туристически агенти и екскурзоводи, членове на обединение „Бъдеще за туризма“, излизат днес на митинг. Събирането е от 11 ч. на пл. „Народно събрание“.

Така заетите в туризма ще заявят готовността си да отстояват исканията си, с които вчера запознаха премиера Бойко Борисов, вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и министъра на икономиката Лъчезар.

На тази среща стана ясно, че на бранша ще бъдат предоставени 10 млн. лв. в подкрепа на ликвидността на фирмите. Кога обаче тя ще стигне до тях, е все още неясно

Освен финансово оздравяване на сектора и разработване на спешен кризисен план за подпомагане на туроператори, туристически агенти и екскурзоводи от обединение

„Бъдеще за туризма поискаха нови програми в подкрепа на заетостта, специална схема за подпомагане на екскурзоводи, както и отпадане на 14-дневния карантинен период за завръщащите се от Турция туристи.

Организацията благодари на министър Николова за разбирането и ентусиазма, с които за кратки срокове обеща финансиране от ОП „Иновации и конкурентоспособност“ и осигури удължаване на срока за възстановяване на вземания към клиенти, но декларира готовността си да не отстъпи от заявените искания.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

18 − 14 =