Хотел
Хотел "Дел Мар"

Община Несебър е отказала в понеделник да входира уведомлението за гражданско неподчинение на несебърлии заради определяне на хотел „Дел Мар“ за карантинен.

Затова гражданите ще протестират на утре в 9.00 часа пред Областна управа-Бургас.

Хотел Дел Мар се намира между Несебър и Равда, само на 120 м от брега и на 3 км от Стария Несебър. Той е на главна улица,на изключително оживено място. “Дел Мар“ не е отделен с ограда, край него има игрища, магазини и ресторанти.

Във вечерните новини по национална медия на 2.08. беше излъчен репортаж, показващ доста различна картина. В него хотелът е описан като отдалечен, в сравнително незаселен и спокоен район.

Хотелът е избран за Ковид-хотел, защото е отдалечен от големите вериги в Сл. бряг,  смятат несебърлии.

Хората в района обаче са притеснени, че това ще повлияе върху живота в района. Те смятат, че е много вероятно ресторанти и магазини да затворят, за да нямат потенциален контакт със заразени туристи.

Околните семейни хотели вече обмисбят какви мерки да предприемат, защото се опасяват от анулиране на резервации заради „Дел Мар“.

ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НАСТОЯВАТ ЗА ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ НА ТОВА РЕШЕНИЕ И ИЗБИРАНЕТО НА ДРУГ ХОТЕЛ, В НАИСТИНА ОТДАЛЕЧЕН РАЙОН.

НАЙ-ДОБРЕ Е ТАКОВА МЯСТО ДА БЪДЕ ИЗБРАНО ИЗВЪН КУРОРТИТЕ НЕСЕБЪР, СЛЪНЧЕВ БРЯГ И СВ. ВЛАС, КЪДЕТО НЕ Е ТОЛКОВА ОЖИВЕНО И НЯМА ПОТЕНЦИАЛНА ОПАСНОСТ ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА И ВЕРОЯТНОТО РАННО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ЛЕТНИЯ СЕЗОН.

„НАЙ-ВАЖНИЯТ ПРИОРИТЕТ Е ДА ЗАПАЗИМ ЗРАВЕТО СИ – НАШЕТО И НА ДЕЦАТА НИ“, КАТЕГОРИЧНИ СА НЕСЕБЪРЛИИ.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

15 − thirteen =