Матрак
Изборът на матрак е изключително важен

Едва ли има някой на този свят, който би започнал маратон без да бъде предварително снабден с подходяща екипировка? И въпреки че всеки човек прекарва една трета от живота си в сън, много от вас все още не са адекватно подготвени в спалнята по отношение на матрака.

От една страна със сигурност сега ще се изкушите да обвините вашият стриктен бюджет, като основен виновник за вашето продължително използване на некачествени продукти, но от друга е научно доказано, че добрият сън е пълноценен.

Той спомага за подобрение в следните три водещи аспекта :

  • Отслабването
  • Паметта
  • Дълголетието

Като цяло качествените матраци са от решаващо значение за постигането на добро цялостно здраве. Откриването на такъв обаче, който да ви осигури страхотен сън всъщност е истинско предизвикателство, което трябва максимално да сте проучили.

Съществуват множество фактори, влияещи на болката в гърба и на това как спите, но добрият матрак с годините е доказал, че има положителна разлика при неговата употреба. Ето защо днес ще се опитаме да ви представим повече информация относно него, за да сте напълно наясно как да се грижите за себе си.

Матрак
Качественият сън води до здраве и дълголетие

Настина ли подобряваме нашето здраве?

Наред с доброто хранене и физическите упражнения, сънят вече е признат, като важен принос за доброто здраве. Неговата липса или некачественост обикновено допринася за лоши последици, които са под формата на депресия, сърдечни заболявания или лоша концентрация.

Сънят е вид медитация, а за да се възползваме от него трябва да следваме две стъпки :

  • Излежаване в хоризонтална позиция в която чувствителните части се намират в покой без натиск.
  • Гръбнакът трябва да бъде добре приведен в съответствие с всички останали части на тялото.

Световните изследвания показват, че всеки трети страда от лошо качество на съня и главният фактор, който допринася за неговото подобрение е, именно правилният и удобен матрак. Имайки в предвид времето, което прекарваме върху него определено си струва да му обърнем повече внимание.

За да може продукта да бъде повече от идеален той на първо място трябва да бъде комфортен и едновременно с това достатъчно твърд.

Така ще успеете да осигурите неимоверно важното постурално изравняване.

Също така неговата дължина задължително трябва да е поне 15 см. над своят потребител. Така че не се изненадвайте, ако евентуално се наложи да прекарате часове в магазина, изпробвайки най-различни матраци, докато не откриете този който да покрие изискванията ви.

Често допускани грешки при покупка

Веднъж щом наближите този дългоочакван момент е важно да запомните две железни правила, които в никакъв случай да не пренебрегвате. Никога не тествайте матраците в края на деня и в случай на тест отделете поне 15-20 минути.

Ако матракът ви не осигурява правилната опора на тялото, като заедно с това подсилва неудобните пози за сън то определено този артикул не е за вас.

Когато комфортът е компрометиран винаги се довежда до прекъсването на съня, което от своя страна ви кара да се чувствате болезнено изморени сутрин.

Понякога обаче тези минуси е нормално да се срещат и при прекалено остарелите или захабени матраци. В такъв миг е важно да не забравяте тяхната редовна смяна на всеки 5-10 години или евентуално при възникване на неочаквана повреда.

Матрак
Нито достатъчно мек, нито достатъчно твърд

Важни неща които да имаме в предвид в магазина

Преди да прекрачите прага на градският ви магазин за мебели е нужно да сте запознати с видовете матраци и техните специфики. По принцип те са три вида и всеки един от тях притежава своите плюсове и минуси.

Те са съответно:

  • Пружинени
  • Латексови
  • Мемори

Първият тип са обикновено по-достъпни, но за нещастие по-малко издръжливи.

Пружините вътре в тях се движат, като едно цяло, така че резките движения могат да смутят вашият събеседник.

Мемори пяната е нов и иновативен метод за гарниране на матраците. По този начин се премахва налягането в ставите и вие съответно потъвате в пяната. Някои хора обаче ги намират за прекалено задържащи топлина и неподходящи за топлите месеци.

И за последният вид смеем да твърдим, че са повече от издръжливи и материалът им е способен да диша. Това е добър вариант за всеки страдащ от някои алергии, като заедно с това шанса за прегряването по време на сън е нулев.

Със сигурност изброените неща ще ви бъдат от полза, именно поради това се постарайте да ги заучите добре, за да влезете с голяма доза самочувствие в търговският център.

Към кого да се насочим?

В случай че не знаете на кого да се доверите, защото изборът е доста широк от представители на този артикул, то не изпадайте в паника, тъй като разполагаме с добро решение. Посещавайки онлайн сайтът на Мебели Мондо вие ще останете възхитени.

Там ще откриете всякакви видове матраци, които са приспособени за всякакви по вид легла. Дали двулицев или еднолицев изборът е повече от огромен. По отношение на качеството няма за какво да се тревожите. Техните стоки са изградени само и единствено от първокласни елементи, затова не забравяйте да се отбиете при тях.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

twenty − 8 =