Играчки
Играчките подготвят вашето дете за живота

Спомняте ли си любимата си играчка с която сте прекарвали часове в игри и забавления, докато растяхте в дома на вашето семейство ? Нямаше значение дали е кукла, плюшено мече или пластмасов войник тя бе вашият най-любим предмет и значеше повече от всичко друго на света.

Това което вероятно не сте осъзнали през този период, е как тя е повлияла на вашето образование  и развитие на уменията, необходими за подготовката към живота. Ето защо днес ще се опитаме да ви представим значението на всички видове играчки и защо са толкова важни за детското развитие.

Какво прави една играчка специална ?

Множество изследвания доказват, че в праисторическите времена родителите са изграждали предмети, като притъпени стрели, които са давали на своите деца под формата на играчки. Експертите посочват, че този тип игра е бил с цел да подпомогне за тяхното развитие.

По този начин малчуганите несъзнателно са се подготвяли за лов с истински стрели или за основите на грънчарството. Именно поради това някои съвременни образователни философии включват изработката на специфично предвидени играчки или използването на въображаема игра с продукти, които са ключови елементи от техните методи на преподаване.

Това ни довежда до един доста съществен въпрос, чиито отговор е повече от ясен. Според вас трябва ли дадена играчка да спомага на децата да практикуват умения, за да може да се счита като висококачествена? Ако се двоумите отговорът е всъщност твърдо не.

Факторът гарантиращ дали този продукт е страхотен е способността му да ангажира децата по начин, който им дава възможност да използват своето въображение, за да се забавляват пълноценно. Освен това, когато се оценява стойността на даден предмет за деца, изследователите добавят, като критерий няколко на брой важни единици.

Те са следните три вида и тяхното значение е съществено :

  • Способност за подпомагане на развитието на редица житейски умения.
  • Подобряване на социалното взаимодействие.
  • Разширяване на креативността и творческото мислене.
Играчки
Подходящите играчки развиват интелекта на децата

Защо този тип развлечение е от значение за развитието на децата?

Игрите са идеалният начин, по който малчуганите успяват да се изучават. Когато те разполагат с достъп до широка гама от добре подбрани играчки са по-склонни да предизвикат и стимулират своето развитие.

Редица проучвания установяват, че благодарение на тях всички деца достигат по-високи нива на интелектуално развитие, независимо от техният пол, раса или социална класа. Именно поради тази причина значението им е повече от съществено.

Приспособленията стимулиращи умственото развитие са подходящи за способностите на малкият, тъй като отговарят за неговото движение и осигуряват обратна връзка при манипулиране. Независимо дали играят самостоятелно или в компанията на другари, тихо или с ентусиазъм, играта е начинът, по който те изследват света и си създават свой въображаем.

Важни преимущества

Както споменахме по-горе играчките допринасят за развитието на множество качества при малчуганите. Едно от най-основните е осъществяването на физическа активност чрез която упражняват своите двигателни умения и приемат здравословният начин на живот.

В случай че малчуганите оцветяват или събличат-обличат кукла, те използват усещането си за докосване, както и зрение. Това от своя страна спомага за подобрението на техните фини двигателни умения. От друга страна използването на триколки и подобни превозни средства, укрепва силата и издръжливостта на техните ръце и крака.

В допълнение към това играчките засилват творчеството у децата, като по този начин те изразяват по-лесно своите емоции. Независимо какво приспособление използват, малките могат да си представят познати ситуации или да измислят свои собствени светове. Тази способност разкрива зрялата личност, способна да създава свои собствени правила и приоритети.

Как да изберем подходяща играчка и от къде ?

Веднъж щом достигнете до този етап предполагаме, че искате да вземете най-доброто, за да може вашето дете да е максимално щастливо. Не винаги обаче най-добрата играчка е и най-ефективната.

Причината подкрепяща това твърдение е, че повечето родители не обръща внимание на възрастта за която е предназначен продукта или пък взимат такъв, който ги лишава от креативно занимание. Втората най-сериозна грешка е ранното купуване на електронна джаджа.

Избягването на тези неточности ще ви възнагради с повече възможност да откриете перфектният артикул за вашето дете. Всеки знае, че днес изборът е изключително голям са сравнение с предходните няколко десетилетия. Тогава на кого да се доверите?

Играчки
На кого ще поверите избора на играчки за вашето дете

Посещавайки онлайн сайтът на – BGHlapeta, вие ще бъдете по-очаровани от всякога. Те предлагат висококачествени играчки, които са специфично предвидени за всички деца. С тях забавлението е повече от гарантирано.

В богатият им каталог ще попаднете на следните видове :

  • Пъзели
  • Кукли
  • Конструктори
  • Образователни играчки
  • Спортни игри
  • Превозни средства и др.

За успокоението на всички родители ви уверяваме, че предлаганите от тях артикули са с доказан произход и качество. За изграждането им са използвани напълно безопасни материали, които по никакъв начин не вредят на чувствителният детски организъм.

С всеки закупен артикул вие получавате гаранция и право на връщане в случай на замяна. Магазинът им е силно предпочитан от редица клиенти, именно поради което те се нареждат на челните позиции в цяла България.

 

1 КОМЕНТАР

  1. Аз от 7 години пазарувам онлайн и всяка следваща година става все по-богат избора от детски играчки в нета. Много се радвам, като има магазини, като тези, които искат да радват и най-малките деца. Успех на всички и дано търговията разцъфтява!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви