През туристическия сезон „Лято 2020 г.“, „Музеен център“ Созопол поставя началото на нов проект, свързан с развитието на културния туризъм в Община Созопол. Инициативата под надслов „Изкуството в древността“ включва поредица от изложби, представящи първокласни експонати от фондовете на археологическия музей.

На 30.07.2020 г. от 17:30 ч. в залите на Експозиция „Старият Созопол“ / ул. „Кирил и Методий“ № 29/ кметът Тихомир Янакиев ще открие археологическата изложба „Малка антична пластика V – III век пр. Хр.“. В нея са включени около 160 артефакта, групирани в отделни тематични модули.

Повече информация за изложбата

Днес и утре Лятната академия на изкуствата ще слее в едно история и култура. За първи път участници от майсторските класове по творческо писане и виолончело ще представят своите творби и ще озвучат Стария Созопол, града с хилядолетна история. Звуците на класическата музика ще раздвижат и запълнят атмосферата с вдъхновение и обаяние .

Концертите ще се проведат на открито – археологически разкопки до храм „Св.Георги Победоносец“ и Арт галерия „Ласкариди“ .

30.07. от 20:00ч. – Заключително събитие на участниците в майсторски клас по творческо писане при Вяра Николова
31.07. – от 19:30ч. – Заключителен концерт на участниците в майсторски клас по виолончело при проф. Анатоли Кръстев

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви