С помощите за COVID си купуваш кола
С помощите за COVID си купуваш кола

Американец от щата Флорида си присвоил близо 4 милиона долара, отпуснати от правителството по програмата за борба с COVID-19. Но вместо да ги даде за заплати си купил италиански суперавтомобил и пазарувал на воля бутикови стоки. Срещу него е заведено дело за мошеничество в особено големи размери. Не е ясно какво наказание ще отнесе за постъпката си.

Прокурорът на щата разкри, че Дейвид Хайнс се обърнал към банка за финансова помощ по федералната програма за защита на заплатите. Той кандидатствал за 13,5 милиона долара, които уж трябвало да изплати на служители на различни компании. Младият човек дори попълнил заявлението с невярна информация за размера на заплатите на въпросните служители.

Банката обаче одобрила заем в размер само на 3,9 милиона долара. Като Хайнс можел да не ги върне всичките, ако докажел, че ги е дал за заплати. Няколко дни след като парите били преведени по сметката му, американецът похарчил 318 000 долара за Lamborghini Huracan от моделната 2020 година. На следващата седмица той не плащал заплати, а отишъл в Маями Бийч. Там пръснал още близо 190 000 долара в бутикови магазини и за скъпи удоволствия.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви