Почивка на планина
СПА или разходка, избирате вие

Планините са величествени земни маси, които се простират над земята, издигащи се до големи височини. Но планините са не само красиви за гледане. Те могат да внесат положителен аспект в различни сфери от живота ви. Поради това, има много причини, заради които е чудесна идея да планирате следващата си ваканция или почивка в планината и да я посещавате всеки път, когато можете.

Апарт хотел „Лъки Банско СПА & Релакс“ ще ви помогне да планирате и организирате една прекрасна лятна почивка. Ние предлагаме пет-звездно хранене, туризъм през красиви планини, конна езда, спа процедури и много повече, което да направи вашият престой сред природата едно чудесно, преживяване.

Разгледайте нашия сайт Luckybansko.bg за повече информация.

Направете си резервация или ни пишете. Тук сме, за да отговорим на всички ваши въроси. Ще се радваме да помогнем за вашето добро лятно прекарване в планината!

Почивка на планина
И в планината може да се прави плаж

На плаж или планина?

Някои хора предпочитат почивка на плаж, докато други биха предпочели да прекарат времето си на планина. Двата избора имат разлики и прилики. Тези места за почивка се различават с нивата си на физическо занимание. Времето в планината е по-ангажиращо, тъй като една от дейностите, които включва, е катерене, което изисква повече енергия и сила от участниците. Това е една от големите разлики от избора за прекарване на времето си на плажа, което ви ангажира физически много по-малко, защото включва най-вече просто лежане на слънце.

От тук следва, че изборът ви на място за вашата лятна почивка и дейностите, които желаете да упражнявате, ще зависят от вашите индивидуални желания и предпочитания, условия, здравословни и финансови възможности.

Почивка на планина
Децата се радват на почивката

Ползи за здравето от посещението на планина

Планините са местообитания за животни и растения, поддържайки биоразнообразието на нашата планета, но те също така осигуряват и отдих за хората. Планините са изключително полезни, защото са прекрасен източник на чиста и прясна вода.

Нека разгледаме някои други ползи от пребиваването ни на планина:

• Подобряване на психическото здраве и качеството на съня

Повечето хора мислят за планините като за място, което им предлага усещане за вътрешен мир, релакс и спокойствие. В резултат на това страдащите от стрес и тревожност обикновено се чувстват по-добре, когато са заобиколени от гледките и звуците на планините. Банско е пример за такова прекрасно място. Планинската среда е изключително полезна за страдащите от безсъние, защото прекарването сред природата, далеч от електроника и други технологии, спомага за регулирането на циркадните ритми, допринасяйки за добър и по-спокоен сън.

Освен това планинският въздух е пълен с полезни вторични метаболити, които идват от изобилието на растения и дървета. Тези вторични метаболити осигуряват много ползи за здравето на хората.

Почивка на планина
Планината предлага активна почивка

• Подобряване на физическото здраве

Планините могат да осигурят множество ползи за физическото здраве. Изследвания показват, че прекарване на повече време на големи
надморски височини може да насърчи загубата на тегло чрез намаляване на апетита и увеличаване на метаболизма.

Освен това, проучване на Journal of Epidemiology and Community Health още през 2010 г. установява, че хората, които живеят в планина или други, които прекарват повече време на голяма височина, имат по-малък риск от сърдечни заболявания, като общото наблюдение е, че имат по-здрави сърца.

Планините предлагат на хората много ползи, както за физическото, така и за психическото им здраве.

Истински си заслужава да прекарвате известно време в планината. А ако имате възможност да я посещавате редовно, със сигурност ще извлечете и усетите ползите от това върху ума и тялото си.

Почивката в планина позволява време за отдих, спокойствие и тишина. Не всеки иска да бъде в големи групови занимания, а прекарването в планината ви дава възможност да се уедините и да се насладите на свежата миризма на природата, пеенето на птиците и спокойствието, което идва без да се притеснявате за нещо.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви