Важно е как се снима всеки продукт

С инвазията на електронната търговия в живота на все повече хора принципът „Око да види, ръка да пипне“ като че ли е остарял. Но и не съвсем. Снимката на стоката е тази, която ще накара клиента да почувства усещането, че е „видял“ и „пипнал“ стоката, от която се интересува. Затова тя трябва да е професионално направена, да ти проговори, както се казва.

Онлайн магазин без снимки в днешно време е направо немислим.

Затова добрите снимки са важен момент от подготовката и оформлението на всяка стока за продан. И това неслучайно е така – в онлайн магазина продуктовата фотография е единственото, от което клиентът ще придобие представа какво точно искаме да му продадем. Точно поради това некачествено направената снимка дори може да изиграе лоша шега – да откаже купувача още в началото. Затова постарайте се да направите добро впечатление като си осигурите качествени и добре направени снимки от професионален фотограф, който се разбира от работата.

При това добре е той да е специализиран именно в продуктовата фотография за е-магазин, защото едно е да снимаш сватби или снимки за спомен, друго е природни картини, а трето – стоки, които трябва да се продадат именно от снимката.

Но професионалните фотографи от сайта Photopro.bg най-добре знаят тънкостите на продуктовото снимане. Ако се обърнете към тях, те ще ви посъветват кои точно продукти да снимате, как да ги подредите в сайта и пр. А заснемането на всеки продукт, аранжиран от тях, ви гарантира да бъде забелязан от клиентите, и в крайна сметка продаден. Нали това е целта!

Снимките
Снимките продават

Защо е важно продуктите в електронния магазин да изглеждат като истински?

  • Отношение към детайла

Всяка стока, която се продава, има своите предимства и недостатъци. Затова от снимката зависи дали предимствата ще се подчертаят или не. А нерядко лошата снимка дори подчертава недостатък, който не би бил така забележим, когато разглеждаш стоката в действителност.

За да се преборят скептиците и тяхната мнителност относно електронната търговия, най-важната роля се пада на продуктовата фотография. Ако снимката е безкомпромисно изпипана – така, че да подчертае всеки детайл на предмета, и най-големият скептик ще се заинтересува от стоката.

Снимка
Важни са детайлите
  • Илюстрованите материали се споделят най-много в интернет

В това сте се убедили и сами – снимките са тези, които привличат вниманието с предимство пред текстовете. Затова шансът да бъдат споделени с хиляди други потребители се увеличава пропорционално на забележителността на снимката. Азбучна истина е, че материалите с илюстрации освен, че се споделят повече в интернет, имат шанса да бъдат забелязани от много повече хора, отколкото ако бяха без снимки.

Добрият маркетинг изисква да избираме да се подчертаят най-привлекателните характеристики на даден продукт. Външен вид, функционалност, уникален дизайн – професионалният фотограф най-добре знае какво точно да подчертае. С помощта на макро обектива могат да се изтъкнат качества на предмета, незабележими с просто око.

Фотографски трик или майсторство?

И двете понятия всъщност са елементи на професионалната продуктова фотография. Специалистът е човекът, който ще „пипне“ снимката така, че предметът на нея да заприлича на истински. При това ще го направи така, че намесата на „фотошопа“ да не личи. Защото в противен случай от намесата му може да се стигне до карикатурен резултат.

Снимка
Триковете в рекламната фотография

Кога се получава най-добрата снимка?

Правило №1 във фотографията е използването на светлината. Фотографите я наричат бленда. Най-добрите владеят до съвършенство техниката да настроят точното количество светлина, което да падне върху заснемания предмет. Така снимката може да се превърне в шедьовър. А когато е сниман предмет, който много искаш да притежаваш – просто ще си го купиш, нали? Ето това е целта на снимките в електронния магазин.

Екипът от специалисти на „ФотоПро“ ще ви помогне да аранжирате вашия сайт с перфектните снимки, които ще продадат вашите стоки.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви