След над 3 месеца неистова драма „за“ или „против“ решението на Общински съвет през април, с което се измени ПУП-ПРЗ в територията на лесопарк „Росенец“, то днешната сесия трябва да сложи край на това. Първо Констатин Бачийски от СЕК входира докладна за отмяна на решението, която след два месеца перипетии все пак влезе в дневния ред. След това неочаквано самото мнозинство от ПП ГЕРБ в ОбС вкараха докладна със същото искане. Така днес трябва да се сложи край на продължилата мъката с темата за пътя в Росенец, която предизвика реалното сътресение в цялата държава и вече продължилите седмици протести. /още по темата вижте тук, тук и тук/

Самата сесия, поне ако докладната за Росенец не бъде изтеглена като първа, започва с предложение от Димитър Николов за приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Бургас. Зам.-кметът по екология Весна Балтина, както и общинските съветници Христина Секлемова и Красимир Тодоров, също искат промени в таксите на различни услуги в града.

Председател на Постоянната комисия по туризъм Живко Табаков предлага приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за платено и безплатно паркиране в Бургас. Съветникът предлага Зелената зона в града да не работи през почивните дни. /още по темата вижте тук/

Зам.-кметът по „Култура, туризъм и спорт“ Диана Саватева иска осигуряване на финансови средства за съпътстващи дейности по изпълнение на одобрен проект „Изграждане на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания на Спортна зала „Бойчо Брънзов“.

Йорданка Ананиева, зам.-кмет „Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“ на Община Бургас, предлага на съветници, оптимизиране на сградния фонд, който ползват СУ „Добри Чинтулов“ – Бургас, СУ „Йордан Йовков“ – Бургас, АЕГ „Гeo Милев“ – Бургас и НЕГ „Гьоте“ – Бургас. /още по темата вижте тук/

Нейно е и предложението за вливане на Професионална гимназия по дървообработване „Георги Кондолов“ в Професионална техническа гимназия.

Кметът Димитър Николов иска разрешението на съветниците за обособяване на нов кучешки приют край к-с „Меден рудник“. /още по темата вижте тук/

ОбС трябва да вземе решение и за именуване на нови улици на територията на община Бургас, както и за поставяне на паметна плоча на сградата, където се е помещавал щабът на 24-ти пехотен Черноморски полк.

Общинският съветник от БСП Христо Панайтов има от своя страна идеята за разработване на програма и стратегия за подкрепа на стартиращи предприятия (стартъпи) на територията на община Бургас.

Последната докладна е на Димитър Найденов от „Да, България“ за поставяне на пилон с българското знаме на плажа в Росенец.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви