С 45 гласа „За“, 1 „Против“ и 1 „Въздържал се“, Общински съвет прие отмяна на предизвикалото огромен интерес решение за промяна на ПУП-ПРЗ в парк „Росенец“. Единственият гласувал против днес бе Йордан Георгиев от БСП. Още по време на дебатите в зала той бе категоричен, че местният парламент става политически заложник на политическите амбиции на Константин Бачийски от СЕК. Според него решението от април не е трябвало да бъде променяно, защото общественият интерес за рибарите в Ченгене скеле бил по-голям от този на петдесетината протестиращи пред зала „Бойчо Брънзов“

Категоричен съм, че няма да се поддам на натиск от група хора, които не са достатъчно добре информирани, качват се на една популистка вълна и обслужват нечии политически интереси. Жалко, че от ГЕРБ се поддадоха на натиск и угодиха на една малка част от хората. В същото време, истинският обществен интерес е с рибарите в Ченгене скеле, които заслужаваха един нормален ПУП„, каза Георгиев.

Той бе категоричен, че общината и общинските съветници не трябва да се поддават на натиск, защото след месец пък на протест можели да дойдат рибарите от Ченгене скеле и техните семейства, за да искат промяна на днешното решение.

Тогава пак ли ще си променяме приетото днес. През април месец бе взето правилното решение. Това решение вече е публикувано в държавен вестник и то трябва да остане в сила до произнасяне на българския съд. Считам, че нещата ще станат още по-заплетени. Ясни са политически амбиции на Константин Бачийски и Димитър Найденов. Нека само напомня, че допреди няколко седмици от СЕК се биеха в гърдите, че са част от управлението на страната„, каза още Георгиев.

Според него сега имало справедливи протести, с които се искало една по-добра уредба на държавата ни, но някои хора се опитвали да пришият собствените си интереси и амбиции и да яхнат вълната, за да си осигурят повече избиратели за следващите избори.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви