Ще премине ли общинският път към сараите в Росенец пак в частни ръце?
Ще премине ли общинският път към сараите в Росенец пак в частни ръце?

Твърдението на общинската администрация в Бургас за това, че придобилата национална известност улица в „Росенец“ завършва в частен имот и от нея няма смисъл, не отговаря на истината. Това заяви зам.-председателят на ПП „Средна европейска класа“ Константин Бачийски.

Оказа се, че „заличената“ с решение на общинския съвет улица не само не свършва „в нищото“ , а има продължение, стигащо до морския бряг. След измерване, извършено от сертифициран геодезист, стана ясно, че на това място е изградена залята с бетон отсечка, която достига до плажа под сараите. Нещо повече, самото бетонно продължение на общинския път е разположено върху терен, публична държавна собственост„, коментира Бачийски.

Според него при съществуващото положение става излишно строителството на ново алтернативно трасе до плажа, какъвто вариант предлага мнозинството на ГЕРБ в Общинския съвет.

Реакцията на Община Бургас не закъсня.

Общинската улица не води до морския бряг, а до частен терен и това е видно от действащата кадастрална карта. Ако собственикът на терена е извършил дейности, чрез които е навлязъл в публична държавна собственост, то той носи отговорност пред компетентните държавни институции“, заяви Весела Йорданова, директор „Връзки с обществеността“ Община Бургас.

От администрацията показват и извадка от актуална кадастрална карта.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви