Нашето море е много красиво, крайбрежието също, но за съжаление в по-голямата си част е унищожено. Това заяви природозащитникът и спелеолог Атанас Русев в „Тази сутрин“.

Той даде пример с оградата на плаж Корал, която е „абсолютно незаконна“. „Тя е „Росенец“, умножена по 50 сигурно. Дълга е 4 километра. Забодена е на дюните – изключително държавна собственост. В тази държава 2 години не се намери политик или държавник, който да отстрани това нещо“, разказва Русев, който каза, че за нарушението е сигнализиран многократно премиера, а сигнал е подаден и до Специализираната прокуратура, но реакция няма.

В Община Царево има много случаи на преграден достъп до брега и плажовете. „Това е държавна политика. Не се работи в полза на гражданите“, смята Русев.

Той не вярва, че строежът на плажа Алепу ще бъде „къщички за птици“, както казва премиерът. „Издадено е разрешително да бъде хотел преди 2 години“, отбелязва природозащитникът.

За да бъде спасено нашето крайбрежие, трябва да се направят промени в ЗУЧК и да се забрани всякакво строителство в Зона А, а всичко построено след 2008 г. трябва да бъде разрушено, смята Русев.

btv.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви