Големите надежди новия филм на Кристофър Нолън да рестартира кино бизнеса засега се отлагат за неопределено време. Както вече съобщихме, в днешните несигурни времена разпространението на заглавие като „Тенет“, чийто бюджет е близо 200 милиона долара, е прекалено рисковано.

Warner съобщиха, че филмът няма да излезе на последно обявената дата 12 август. Като причина за това студиото посочва все още затворените кина в Ню Йорк и Лос Анджелис, без които никой голям хит не може да си гарантира силен боксофис. Същевременно посочват, че „Тенет“ ще има необичайно кино разпространение, което явно няма да е в един ден по целия свят, както се предполагаше първоначално.

Може би Warner са решили филмът да излезе първо в останалата част от света. Все пак кината в Китай са вече отворени, кино бизнесът в Южна Корея постепенно се съживява, като донякъде такова е положението в някой страни в Европа и Япония.

Ситуацията в САЩ си остава непредсказуема, като от общо 5000 кина работят малко над 1000, а основните приходи са от автокината. Няма опасност обаче „Тенет да излезе за кратко на голям екран, а впоследствие да се появи по HBO Max или останалите стриминг платформи. Това е филм, който трябва да се гледа в кината, категорични са и студиото, и самият Нолън.

И докато премиерната дата на дългоочаквания филм все още е неясна, можем да предположим, че най-близката възможност е 11 септември. За тогава Warner имаха намерение да пуснат „Заклинанието 3“, но неговата премиера се отложи за 4 юни 2021 г.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви