Въпреки настояванията на БСП премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание, той не присъства на гласуването на персоналните промени в кабинета му. С гласовете на мнозинството бяха сменени петима министри. Само от БСП критикуваха остро промените в Министерски съвет.

Червената шефка Корнелия Нинова обвини управляващите, че не са чули гласа на хората, които са по улиците на България.

„Те искат оставка на Борисов и кардинална смяна на олигархично-мафиотския модел. Сега какво предлага Борисов – имитация на промяна, мимикрия с оставка на министри. Винаги, когато има проблем се гори бушон, за да се спаси системата. Имате една мантра, че и при съмнения за корупция освобождавате министри, а всъщност вие сменяте министри, за да спасите корупцията, за да запазите системата“, скочи тя.

По думите й управляващите са нестабилност и са източник на кризи.

„Искаме да си ходят, за да не се прави лобистко законодателство, за да не се използват институции като бухалки, да не се назначават послушници, за да няма пропаганда, репресии и страх. Българският народ си поиска държавата от мафията“, настоя Нинова.

В крайна сметка рокадите в кабинета са факт. Досегашният здравен министър Кирил Ананиев поема поста на финансовия министър Владислав Горанов.

Министър на вътрешните работи става досегашния директор на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, който сменя на поста Младен Маринов. Лъчезар Борисов, който беше заместник-министър на икономиката, наследява Емил Караниколов.

Николина Ангелкова вече не е министър на туризма. Този ресор ще бъде съвместяван от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова. Новият министър на здравеопазването е досегашния изпълнителен директор на УМБАЛ ”Александровска” ЕАД проф. Костадин Ангелов.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви