Извинявам се предварително на хората, които са решили в петък следобед да пътуват към Бургас или Южното Черноморие, но нека те разберат и нас, защото от две седмици сме на площадите. Извинявам се, че за няколко часа ще развалим удобството на много хора, но го правим за общото благо. Това каза 25-годишната Виктория Върбанова, която е организатор на протестното автошествие, което ще се проведе днес между 17:00 и 20:00 часа.

Според нея само с подобни инициативи протестиращите можело да бъдат забелязани. Тя бе категорична, че правителството трябвало да разбере, че не било желано от народа.

Шествието е съгласувано с полицията и ще направим всичко възможно да няма големи неудобства за нашите съграждани. Случайно избрахме този час„, каза още Върбанова, която е и симпатизант на „ПП Възраждане“.

Тя поясни, че поне 260 души са заявили участието си. Голяма част от хората били бургазлии, но имало желаещи от Несебър, Стара Загора и Варна.

Това е една от първите крачки, които искаме да направим и ще са малко по тежки. Смятаме да продължим по този начин до оставката. Искаме оставката на цялото правителство на Бойко Борисов и на всички депутати. Искаме оставката на Иван Гешев като главен прокурор. Искаме предсрочни избори. Искаме въвеждане на електронно гласуване или поне машинно, като за начало. Искаме да живеем в нормална държава с нормални управници. Искаме хора, които милеят за българския народ, а не продажници и чуждопоклонници. Искаме нормален живот. Писна ми да гледам как млади хора ги изпращаме до Терминал 1 или 2. Писна ми да губя приятели и близки, защото държавата ни за нищо не става. Имаме толкова много богатства и не ги използваме„, сподели Върбанова.

Припомняме, че протестно автошествие е предвидено да стартира днес от 17.00 до 20.30 ч.

Заявеният маршрут е:

– начало : паркинга на магазин „Метро” – надлеза до магазин „Джъмбо” и обратно : вход Бургас – второ кръгово движение до х-л „Мираж” и през бул. „Стефан Стамболов” до паркинга на магазин „Метро”.

В тази връзка от полицията призовават всички граждани и гости на Бургас, да предвидят и съобразят плановете си за придвижване в посочения участък със заявеното автошествие.

3 КОМЕНТАРИ

  1. За какво общо благо говорите , та вие както в София така и във всички областни градове сте „шепа“хора,които ограничават правата на останалите за свободно придвижване ,създават хаос и безредици и не правителството , а Радев трябва да подаде оставка и да отговаря пред закона

  2. Мими, за президента недейте бери грижа. Отивайте да спасявате Бащицата, че му треперят мартенките. Бургас започва да се събужда вече!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

19 − 12 =