Какаовото масло започва да стига популярността на кокосовото. Какаовото масло, наричано още теоброма масло, е бледожълта, ядивна мазнина, извлечена от какаовото зърно.

Използва се за приготвяне на шоколад, както и някои мехлеми, тоалетни принадлежности и фармацевтични продукти. То става хит в козметиката, като не само влиза в състава на продукти за грижа за кожата, но се използва и при СПА процедури. Вижте основните му ползи, според „HerbalPractices.com“.

Овлажнява кожата

Това масло помага кожата да остане влажна и мека. Ако го използвате, то предотвратява изпарението на влажността, но и подхранва кожата, защото съдържа витамин Е. Добре е да го използвате, ако имате суха кожа.

Лекува рани

Може да използвате какаовото масло, ако кожата ви е раздразнена или са се появили ранички по нея. То е полезно, както за обикновени рани – от падане с колелото, стискане на пъпка, така и за по-сериозни – от операции, например. Ако сте се опарили и сте изгорили кожата си, също заложете на какаово масло.

Бори се с напуканите устни

Много жени се оплакват от напукани устни, и то не само през студените месеци. Вятърът, сухият въздух и горещините също могат да предизвикат напукване на устните. За да се справите с този проблем, оставете балсамите и мажете устните с какаово масло.

Като антиоксидант

Какаовите зърна са с високо съдържание на антиоксиданти. Маслото е източник на полифеноли – антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и забавят стареенето на кожата.

За хващане на тен

Какаовото масло подпомага почерняването на кожата и придава здравословен тен. То овлажнява кожата, което помага по-лесно да хванете загар. Но не забравяйте, че то не може да ви предпази от вредното въздействие на слънчевите лъчи, така че използвайте и слънцезащитен крем.

teenproblem.net

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

seven − 2 =