„Златното момиче“ от бившия ансамбъл по художествена гимнастика Ренета Камберова награди перспективния и талантлив състезател на КК „Черноморец” Веселин Георгиев.

Бургаският колоездач спечели шампионската титла в дисциплината 500 м от място на държавното лично отборно първенство на писта в Пазарджик. Надпреварата от календара на БФКолоездене беше за юноши и девойки младша възраст.

Веско, който от този сезон е дебютант във възрастта, за пореден път оправда очакванията. В битка с година по-големите си съперници, възпитаникът на треньора Тодор Ангелов показа, че не е за подценяване и се справи отлично на пистата.

Освен златото Георгиев извоюва сребърното отличие на 200 м летящ старт. Той се класира на четвърто място в Омниум /сборно класиран от всички индивидуални дисциплини/, стана пети в дисциплините Бързина и Скрач /7,5 км/, шести на 2 км индивидуално преследване и седми на Издръжливост по точки.

Успехът на Веселин Георгиев идва дни след като неговите съотборници от „Черноморец”, във възраст момчета, се окичиха с десет медала и вдигнаха Купа Пазарджик за първото място в отборното класиране.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви