Ретроградният Сатурн - хич не му се плашете!
Ретроградният Сатурн - хич не му се плашете!

Всяка година Сатурн преминава през ретрограден период. Обикновено той е от април или май до септември. Тези четири или пет месеца носят много промени. За разлика от ретроградния Меркурий, ретроградният Сатурн може да отвори вратата за някои доста положителни промени.

„Ретроградният Сатурн не е лош период“, казва астрологът Лиза Стардъст пред Refinery29. „Когато кармичната планета Сатурн започне да се забавя, това ни дава време да разсъждаваме върху въпроси като взаимоотношенията и нашата роля на работното място.“

Докато планетата с пръстена изглежда че се движи назад по своята орбита, според Стардъст ще бъдем склонни да обмисляме стратегията за следващите си движения. „Това може да включва вземане на решение дали искаме да се заемем със самостоятелен бизнес или да станем независим изпълнител“, казва тя.

Това е особено подходящ момент и за любовта. Ако сте обмисляли да предприемете следваща стъпка с партньора си, този период може да осигури допълнителен тласък, за да поемете по този път. „Обикновено през това време хората се ангажират повече, приемат повече ангажименти“, казва Стардъст.

Сатурн е и планетата, която управлява кармата. Така че този ретрограден период е подходящ момент да направите равносметка на предишното си поведение; може да приключите с отрицателни действия или да решите нерешени досега проблеми. Това не е лошо нещо.

„Ако сме направили своя дял от грешки, може да намерим някои извинения за тях “. Обяснява Нараяна Монтуфар, старши астролог за Astrology.com и Horoscope.com. „Транзити като този са част от естествения цикъл на живота. А ретрограднияг Сатурн ни помага не само да следим резултата, но и да настроим поведението си.“ Тя нарича ретроградния Сатурн „проверка на реалността“.

През този период може да видите някаква положителна енергия, идваща от вашите добри дела направени през последните няколко месеца, добавя Монтуфар.

Ретроградният Сатурн обича да носи награди на тези, които са отделили време да положат реални усилия.

През следващите няколко месеца умът ни ще се обърне към въпроси, свързани с личната сигурност, бизнеса и работата. Това казва Лесли Хейл, психолог и астролог от Keen.com. „Имаме четиримесечен период от време за да установим дали нашите дейности работят по план или трябва да променим посоката“, казва Хейл.

Времето на ретрограден Сатурн може да бъде период, в който да решите дали бихте искали да продължите работата, която имате. Или да търсите изцяло нов път в кариерата.

Хейл казва, че макар ретроградният Сатурн да изглежда като период на безпокойство и ограничение, важно е да запомните едно. Неговата цел е да оцени важните неща и да направи промени, ако е необходимо. По времето, когато планетата излезе от ретроградния си период през септември, вие трябва да сте готови да поемете устремно и решително по своя път.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви