Какви ще са цените на имотите у нас през следващата година зависи от действията на Европейската централна банка. Вероятно пазарът ще бъде облагодетелстван от разхлабената монетарна политика в Европа, цените ще останат стабилни и дори могат да продължат да растат. Това каза Георги Павлов от Proptech.bg, в предаването „Клуб Investor“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„У нас пазарът на недвижими имоти е възстановен на 90% след удара от пандемията“, посочи Павлов. „Пазарът е в много добра кондиция, независимо, че много анализатори очакваха, че той ще понесе по-голям шок. Основната причина за спокойствието са банките… Те постъпиха по един неочаквано атрактивен за клиентите начин“, посочи той.

По думите на Павлов коронавирусната криза увеличава интереса към къщите у нас, но предлагането все още не е съобразено с рязката промяна в търсенето – то расте с над два – два и половина пъти. Експертът смята, че тази тенденция ще се запази и предупреди, че когато един имот е много евтин, то има причина за това.

„Коронакризата не доведе до нови тенденции, тя по-скоро ускори съществуващите“, смята той. Павлов отбеляза, че бизнес имотите са обект на много голяма, ускорена трансформация, като най-засегнати са търговските площи, за които има риск да не се възстановят след пандемията.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви