Зам.-председателят на ПП „Средна европейска класа“ Константин Бачийски поиска от лидера на АЛДЕ / Алианс на европейските либерали и демократи/ Ханс ван Баален да се извини за обидата, която според него е нанесе на няколко хиляди българи, като ги определи като екстремисти заради участието им в протестите край парк Росенец.

В обедните часове на 15 юли Бачийски отправи своя призив под публикация в Туитър на водача на евролибералите, за да изрази и несъгласието си с обвинението, че участниците в мирния протест край „сараите“ са поставили под риск етническия мир в България.

Стотици българи също реагираха гневно на поста на Ханс ван Баален.

В своя публикация в Туитър по-рано водачът на евролибералите написа „Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган представлява етническия мир в България.Той заслужава с него да се отнасят с уважение. Срамно е това, че екстремисти атакуваха него и неговата собственост“

Ето и отговора на Константин Бачийски и партия „Средна европейска класа“

Уважаеми Г-н Ханс ван Балийн,

Ние членовете на Политическа партия „Средна Европейска Класа”, бихме искали да Ви уведомим, че заедно с още над 4000 български граждани от Бургас и цяла България, се събрахме на мирен протест, за да упражним нашето конституционно право на ползване на държавния плаж Росенец. Г-н Ахмед Доган прегради там улица, публична собственост, с което забранява свободния ни достъп до плажа. Освен това, бихме искали да ви помолим да се извините публично на всички над 4000 български граждани, които сте нарекли екстремисти.

С Уважение,

ПП СЕК

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви