Първата машина за закупуване на криптовалута в град Бургас е вече факт. Нестандартното и иновативно устройство е разположено в търговския център в града, където граждани и посетители ще могат да купуват три вида валута – биткойн (BTC), етериум (ETH) или литкойн (LTC).

АТМ машината е още една стъпка в развитието и разширяването на мрежата на българската ИТ компания Блокчейн Тех, чийто основен фокус е разработване на мрежа от локации за обмен на дигитални валути. По този начин те целят да дадат възможност на обикновените хора да закупуват криптовалута срещу левове по лесен и достъпен начин.

„Бургас е един от най-бързо развиващите се градове с България, особено когато става дума за иновации и технологии. Вярвам, че гражданите ще приемат с интерес предимствата на алтернативните валути, тъй като ползите от този вид технологии вече са ясни за много хора. Радвам се, че успяваме да дадем възможност за достъпен и лесен начин за закупуване на биткойн или друга валута от нов вид срещу български лев и то в рамките на минути“, сподели управителят на фирмата Александър Захариев.

Еднопосочния банкомат за обмен на валута е интуитивен и лесен за употреба. Освен всичко, важно преимущество е спестяването на време, тъй като транзакциите се случват почти мигновено. За разлика от банковите услуги, които изискват заплащане на високи такси, това устройство позволява абсолютна прозрачност на валутния обмен, без никакви скрити такси.

С развитието на този вид технологии се забелязва и увеличаване на интереса към закупуването на алтернативна валута. Към този момент Блокчейн Тех са поставили машини в Пловдив, София и нова двупосочна такава във Варна, която позволява не само закупуване, но и продажба на дигитална валута. Работата на компанията продължава в посока поставяне на още устройства в големите градове на страната. Освен това, от скоро клиентите имат възможност и да следят локациите на всички машини на сайта: www.coinATMradar.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

13 + seven =